Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
Τρίτη 30 Απρ 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού

Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού
ΔΤ 2η τεχνική Συνάντηση της πράξης ¨PROMO- SAFE- DRIVING¨21-6-12 Εκτύπωση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : 2η Τεχνική Συνάντηση της πράξης ¨PROMO- SAFE- DRIVING¨ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

promio driving travel serres.jpg
Η δεύτερη τεχνική συνάντηση της πράξης με τίτλο «Προώθηση της ασφαλούς Κυκλοφοριακής Συνείδησης σε Τοπικό Επίπεδο στη Διασυνοριακή Περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας», με ακρωνύμιο PROMO SAFE DRIVING, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου στο χώρο του Αυτοκινητοδρομίου. Υπενθυμίζεται  ότι η συγκεκριμένη πράξη  την υλοποιεί ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Δήμο Petrich και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2.000.000,00 €.

Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει η ομάδα διοίκησης και υλοποίησης  της πράξης από κάθε εταίρο ενώ θα την παρακολουθήσει και εκπρόσωπος της Κοινής Τεχνικής Γραμματείας του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Η συνάντηση αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε κάθε εταίρο να παρουσιάσει την πρόοδος υλοποίησης της πράξης, στο τμήμα που του αναλογεί. Ιδιαίτερα για το Δήμο Σερρών, η συνάντηση αυτή συμπίπτει με την ολοκλήρωση των μαθημάτων του 1ου, 2ου,3ου και 4ου κύκλου εκπαίδευσης στη Σχολή  Ασφαλούς Οδήγησης που λειτουργεί στους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου καθώς και με την ολοκλήρωση των μαθημάτων (σχολ. Έτος 2011-2012) στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης με τη βοήθεια του καινούργιου εξοπλισμού (ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια, ποδήλατα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός) που προμηθεύτηκε ο Δήμος μέσω από το έργο PROMO SAFE DRIVING. Τους πρώτους κύκλους της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης παρακολούθησαν επαγγελματίες και μη οδηγοί ενώ τα μαθήματα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής παρακολούθησαν παιδιά από όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Τελευταία ανανέωση (15.11.12)  
Ολοκληρώθηκε η Ανθοκομική Έκθεση 2012 7-6-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                                                                                                           Σέρρες 7 Ιουνίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Πράσινο, υπέροχα λουλούδια, πολυχρωμία και ομορφιά στη κεντρική πλατεία Ελευθερίας, όπου πραγματοποιήθηκε κι εφέτος (26/5-6/5 2012) με μεγ άλη επιτυχία η 8η Ανθοκομική ΄Εκθεση, με τη συμμετοχή των Σερραίων παραγωγών φυτών και φυτωριούχων.
zis_9361.jpg
zis_9380.jpg

















Τελευταία ανανέωση (14.06.12) Περισσότερα
ΔΤ Εναρξη μαθημάτων στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης 7-6-12 Εκτύπωση
                                                                   
100.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ PROMO SAFE DRIVING

Ξεκινούν τη Δευτέρα 11/6/2012 στις 09:30, στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών τα μαθήματα της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης που οργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου PROMO SAFE DRIVING, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013», μετά το ευρύ ενδιαφέρον που επέδειξε το κοινό. Συγκεκριμένα κατά την 1η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ολοκληρώθηκε στις 28/5, συνολικά κατατέθηκαν πλέον των 80 αιτήσεων από επαγγελματίες οδηγούς και μη, ώστε να συμμετάσχουν ως εκπαιδευόμενοι στα μαθήματα της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης. Ο αριθμός αυτός κρίνεται ιδιαίτερα ενθαρρυντικός, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του κοινού σε καινοτόμα θέματα, όπως αυτά που θα πραγματευτεί η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης, τη λειτουργία της οποίας αγκάλιασε με θέρμη από την πρώτη στιγμή.

Η εκπαίδευση στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης θα γίνει από εξειδικευμένους εκπαιδευτές υπό την επιστημονική εποπτεία του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Κατά την εβδομάδα 11-15/6/2012 θα πραγματοποιηθούν οι δύο πρώτοι θεματικοί κύκλοι εκπαίδευσης με αντικείμενα: Εισαγωγή στην Οδική Ασφάλεια (ο 1ος Κύκλος) και Χρήστες Οδού (ο 2ος Κύκλος). Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν θεωρητική εκπαίδευση, καθώς και πρακτική άσκηση με τη χρήση προσομοιωτή οδήγησης. Τα θεωρητικά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε πρωινά και απογευματινά τμήματα κατά τις πρώτες δύο ημέρες (τη Δευτέρα ο 1ος Κύκλος και την Τρίτη ο 2ος Κύκλος). Τα μαθήματα Πρακτικής Άσκησης θα πραγματοποιηθούν σε πρωινά και απογευματινά τμήματα τις επόμενες τρεις ημέρες (Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή). Με όμοιο τρόπο κατά την εβδομάδα 18-22/6/2012 θα πραγματοποιηθούν οι δύο επόμενοι  θεματικοί κύκλοι εκπαίδευσης με αντικείμενα: Οδικά Ατυχήματα (ο 3ος Κύκλος) και Ασφαλής Οδήγηση και Αντιμετώπιση Έκτακτων Αναγκών και Ατυχημάτων (ο 4ος Κύκλος).
Τελευταία ανανέωση (15.11.12)  
ΔΤ Ξεκινάει η 8η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών 24-05-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                       Σέρρες 24 Μαΐου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Λίγο από το μεγαλείο της ομορφιάς του Μαΐου θα έχουν την ευκαιρία ν' απολαύσουν όσοι επισκεφθούν την πλατεία Ελευθερίας, τις επόμενες ημέρες.
zis_7007.jpgzis_6986.jpg
Καταπράσινα φυτά και πολύχρωμα λουλούδια θα κατακλύσουν τη κεντρική πλατεία των Σερρών, καθώς όλοι οι παραγωγοί φυτών, οι φυτωριούχοι και οι επιχειρήσεις ειδών κήπου του Νομού Σερρών, θα συμμετέχουν κι εφέτος στην 8η Ανθοκομική Έκθεση που θα ξεκινήσει το Σάββατο 26 του τρέχοντα μήνα και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιουνίου.

Με την διοργάνωση της έκθεσης δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες παραγωγούς κι επιχειρηματίες του τόπου να εκθέσουν τα προϊόντα τους, καθώς επίσης και στον πολίτη η ευκαιρία να έλθει σε άμεση επαφή μαζί τους, ώστε να πάρει πληροφορίες σχετικά με τα λουλούδια, τα φυτά και για να αγοράσει ό,τι σχετικό τον ενδιαφέρει.

zis_6980.jpg

Η Ανθοκομική Έκθεση είναι θεσμός, τον οποίο ο Δήμος Σερρών έχει καθιερώσει και διοργανώνει κάθε χρόνο, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για προβλήματα του περιβάλλοντος, και κατ' επέκταση για ζητήματα που αφορούν στο πράσινο και στην καθαριότητα.

Η Έκθεση θα «ανοίξει» επίσημα την το Σάββατο 26 και ώρα 19:00 (επτά το απόγευμα).

Οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.

Από το Γραφείο Τύπου



Τελευταία ανανέωση (29.05.12)  
ΔΤ Διήμερες εργασίες του έργου FOREST CITIES 15-5-2012 Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                   !cid_image002.jpg
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                       Σέρρες, 15/5/2012





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ FOREST CITIES

100.jpg
Την Πέμπτη 17/5/2012, και ώρα 10.30 το πρωϊ, στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ο Δήμος Σερρών θα παρουσιάσει δύο πολύ σημαντικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του και τα οποία προήλθαν μέσα από το έργο FOREST CITIES (LIFE08 ENV/GR/000553) το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE - Περιβάλλον. Τα εργαλεία αυτά θα αποτελέσουν πολύτιμο βοήθημα στην προσπάθεια για την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.


Τελευταία ανανέωση (15.11.12) Περισσότερα
 
Συνέντευξη τύπου για το έργο "EASYTRIP: GR-BG E-MOBILITΥ SOLUTIONS" 9-5-2012
ΔΤ για 8η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών 8-5-2012
ΔΤ Οι Σέρρες στην έκθεση Βελιγραδίου 6-3-2012
ΔΤ έναρξη Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης 27-4-2012
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών